Skeva sidor

Om

Den här sidan är en utbruten del av Tekoppens tankar. Jag som ligger bakom båda sidorna heter Sebastian Lönnlöv, bibliotekarie och författare till bland annat boken HBTQ – Böcker bortom normen (2014).

Här samlar jag böcker som har någon form av HBTQ-tematik, oavsett litterär kvalitet och om HBTQ-tematiken är väl eller illa skildrad. Listorna är långtifrån kompletta och jag tar gärna emot tips på böcker som saknas! Om du som författare ser att din egen bok saknas så behöver du absolut inte vara blyg för att säga ifrån – alla kompletteringar uppskattas varmt.

Från och med 2021 börjar arbetet med projektet Queerlit, som ska samla all originalsvensk hbtqi-skönlitteratur i en databas med betydligt större möjligheter till avancerade sökningar etc. än vad en hemsida med listor någonsin kommer att kunna erbjuda. Jag är med i projektgruppen och ser fram emot att på sikt kunna avveckla Skeva sidor. Eller utveckla den till något helt annat… Vi får se!

Mer information om Queerlit hittar du på flera ställen, t.ex.: projektets egen hemsida, presentationssidan hos Göteborgs universitet, eller på Instagram.

Frågor, kommentarer, tips och synpunkter kan mejlas till seb@tekoppenstankar.se